Neushaar vormt de basis van je weerstand hoe werkt het?

Neushaar vormt de basis van je weerstand hoe werkt het? Heeft neushaar een doel behalve uit je neus groeien dit is de vraag die ik voor je ga beantwoorden in dit blog. Neushaar heeft inderdaad twee belangrijke doelen en dit is niet om de economie te spekken doordat wij allemaal neushaar trimmers of schaartjes kopen. Het eerste doel van neushaar is het zijn van een van de eerste verdedigingslinies van ons lichaam tegen schadelijke invloeden die via de lucht bij ons binnenkomen. Hierbij gaat het om bacteriën, schimmels en sporen. Het haar in je neus is bedekt met slijmvlies en vangt grotere deeltjes in de plakkerige laag slijm op.

LEES ALLES OVER ADEMHALING
In en uit ademen ademkracht coaching

Ga aan de slag met slaaptape en oefen met neusademhaling tijdens je slaap

Lucht bevochtigen

Het tweede doel van neushaar is de lucht extra vochtig te maken. Als je inademt door je neus komt de lucht langs het neushaar. Terwijl deze lucht door de neusholtes stroomt, zorgt het met slijm bedekte haar voor extra vochtigheid. De vochtigheid is een belangrijke factor voor de rest van de luchtwegen, zoals het strottenhoofd en de longen. Je weerstand begint dus bij ademen door je neus.

Wil je weten hoe je je ademhaling kan verbeteren neem contact met mij op. Wil je starten met een astma, hooikoorts of voorhoofdsholteontsteking vrij leven vul dan onderstaand formulier in:

Neem contact op en ga aan het werk met je adem

lees ook mijn andere blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *