Lees hier hoe je gezondheid verbetert door neusademhaling

Lees hier hoe je gezondheid verbetert door neusademhaling. Ik zal uitleggen welke klachten je krijgt door mondademhaling en de voordelen van de neusademhaling. Ademen door je neus is het recept voor een goede gezondheid en je kunt er hele gave resultaten mee bereiken. Ik ben zelf door te werken aan mijn ademhaling van astma, voorhoofdholte ontstekingen en allergieën genezen. Dit allemaal doordat ik mezelf heb getraind om weer te ademen door mijn neus. Ik ben overgegaan van een mondademhaling naar de neusademhaling. Net als jij en vele anderen haalde ik adem door mijn mond. Wij zijn gebouwd om door onze neus adem te halen en niet door onze mond. De mond is onderdeel van je spijsverteringskanaal als je veel ademhaalt door je mond kun je last krijgen van onderstaande klachten:

Klachten bij mondademhaling

 1. Een tong die uitdroogt;
 2. Een geïrriteerde keel;
 3. Uitgedroogde slijmvliezen;
 4. Meer slijm in je keel;
 5. Je tong beweegt meer waardoor de reinigende werking in je mond verloren gaat;
 6. Je gaat meer snurken;
 7. Je krijgt ontstekingen in de holtes achter en boven de neus;
 8. De ruimte om adem te halen wordt minder;
 9. Meer last van allergieën omdat er ongefilterde lucht binnen komt met meer allergenen.
LEES ALLES OVER ADEMHALING

Het plaatje hieronder laat mooi zien wat het verschil in functie is van de neus en mond.

De neusademhaling

Door oefeningen heb ik mijn ademhaling aan kunnen passen naar een neusademhaling. Dit kun jij ook bereiken door te oefenen met je ademhaling. Je neus is bedoelt om door te ademen hij hoort bij de luchtwegen en het ademhalingssysteem. Ook vormt hij de eerste verdedigingspoort die een virus door moet voor het in je lichaam komt. De neus heeft een heel belangrijke functie voor je weerstand en je ademhaling. Hieronder staan negen belangrijke voordelen van een neusademhaling.

Voordelen neusademhaling

 1. De neus verwarmt de lucht.
 2. De neus bevochtigd de ingeademde lucht
 3. De neus filter de lucht.
 4. Hij dood virussen.
 5. Hij dood bacteriën.
 6. De slijmvliezen blijven vochtig.
 7. Je snurkt niet meer.
 8. Je tong blijft je mond reinigen.
 9. Neus ademhaling zorgt voor reinigen van kaak en neusholtes.

Ga aan de slag met slaaptape en oefen met neusademhaling tijdens je slaap

Ik kan je leren om meer door je neus te ademen door de Buteyko methode.

Ademen door de mond zorgt daarnaast voor extra uitademing van koolzuur. Koolzuurgas is weer belangrijk voor allerlei processen in je lichaam zoals:

 • De zuurgraad van je bloed.
 • De zuurstof afgifte aan je cellen.
 • Verkramping van spieren.

Wil jij van deze klachten af email me op geert@ademkrachtcoaching.nl of vul onderaan het contact formulier in.

Neem contact op en ga aan het werk met je adem

In mijn volgende blog leg ik uit wat de klachten bij astma zijn, waar ze door komen en hoe je ervan kan genezen.

Lees mijn andere blogs

4 gedachten over “Lees hier hoe je gezondheid verbetert door neusademhaling”

 1. Het is echt fijn om resultaat te merken als je meer door je neus ademhaalt. Het gaat ook steeds makkelijker en is nu weer helemaal vanzelfsprekend om te doen. Ben niet meer verkouden geweest dus dat is een hele fijne bijkomstigheid!

 2. Heb tijdens mijn cursus goed gelet op de ademhaling via de neus. Merkte snel dat ik me energieker voelde. Wat ik daarnaast ook fijn vond was dat mijn neus niet meer telkens verstopt zat (helemaal swinters). Adem nu standaard door mijn neus en merk (serieus) verschil. Ik zou de deze techniek zeker aanraden, helemaal in combinatie met de buteyko-cursus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *