Astma genezen hoe doe je dat? Lees hier hoe

Astma genezen hoe doe je dat? Lees hier hoe je het doet in dit blog. Ik leg ik uit wat astma is, hoe astma wordt veroorzaakt en geef ik een korte uitleg over hoe ik mezelf heb genezen van astma met behulp van de Buteyko ademhalingsmethode. Allereerst wat is astma nu eigenlijk? Vaak noemt men astma een ziekte of ontsteking aan de luchtpijp. Mensen met astma hebben een aantal of alle van onderstaande klachten:

Wat zijn de astma klachten?

Je bent astma patiënt als je onderstaande klachten hebt:

 • Een piepende ademhaling;
 • Benauwdheid;
 • Je longen / luchtwegen zijn gevoelig voor pollen, stof, vochtige weer, uitlaatgassen of huisdieren;
 • Na inspanning zijn je luchtwegen verkrampt en kan ademhalen pijnlijk zijn;
 • Sporten kost veel energie;
 • Last van vermoeidheid.
LEES ALLES OVER ADEMHALING

De hierboven omschreven klachten zijn de algemene klachten die aan astma worden gekoppeld. Het vreemde is dat ik deze klachten ook had en niemand mij ooit heeft uitgelegd waardoor de klachten werden veroorzaakt. Ik kreeg medicijnen voorgeschreven en jaarlijks kreeg ik een controle om indien nodig de medicijnen of de dosering aan te passen. Waarschijnlijk wil jij net als ik toen, ook weten wat astma veroorzaakt en beter nog leren hoe je van astma kan genezen.

Gas uitwisseling Buteyko ademhaling

De oorzaken van astma:

 1. Het gladde spierweefsel om de luchtpijp is verkrampt zodat de luchtpijp vernauwd is;
 2. Door het ademen door de mond wordt zacht weefsel naar binnen wordt gezogen;
 3. Het slijmvlies raakt ontstoken en produceert meer slijm hierdoor is er minder ruimte om te ademen in je luchtpijp.

Ga aan de slag met slaaptape en oefen met neusademhaling tijdens je slaap

Vernauwde luchtpijp

Rondom je luchtpijp zit glad spierweefsel. Glad spierweefsel bestaat uit spieren die autonoom werken. Deze spieren kun je niet bewust aan aansturen je kunt ze dus niet zelf aanspannen of ontspannen. Dit spierweefsel zit om je darmen, je aderen en luchtwegen. Door een “verkeerde” ademhaling verliezen astma patiënten teveel koolzuurgas. Dit zorgt voor een onbalans in je lichaam en één van de gevolgen hiervan is dat glad spierweefsel niet meer ontspant. De aderen rondom je luchtwegen, darmen en aderen raakt verkrampt. Koolzuurgas zorgt ervoor dat gladspierweefsel ontspant. Met de Buteyko ademhalingsmethode heb ik dit verholpen en hierbij kan ik jou ook helpen neem hiervoor contact met mij op.

Boeken

Ademen door de mond

Als je veel door je mond ademt wordt het zachte weefsel in de luchtpijp naar binnen gezogen. Hierdoor wordt je je luchtpijp smaller en heb je minder ruimte voor de ademhaling. Ademhaling door de mond zorgt ook voor dat er veel meer stofdeeltjes, pollen, allergenen en virussen je luchtpijp binnen komen. Dit komt op je slijmvlies terecht en hierdoor raakt het geïrriteerd en ontstoken. Uit zelfbescherming gaat het slijmvlies meer slijm aanmaken. Dit verkleint de ruimte in je luchtpijp nog meer, normaal filtert je neus dit grotendeels uit. Lees meer over de mondademhaling versus neusademhaling in dit blog.

Genezen van astma

Hoe genees nu je van astma? Hoe zorg jij er nu voor dat je niet je leven lang medicijnen hoeft te gebruiken? Dat is heel makkelijk, je moet leren om anders adem te halen. In twee tot drie maanden is het mij gelukt om van de astma af te komen door mijn ademhaling aan te passen met behulp van de Buteyko ademhalingsmethode. Nadat ik mezelf heb genezen van astma en hooikoorts ben ik opgeleid tot Buteyko therapeut. Wil jij ook genezen van astma, hooikoorts of andere klachten, neem dan contact met mij op via geert@ademkrachtcoaching.nl of via onderstaand contact formulier.

Wil je meer weten of de Buteyko methode klik dan hier

Neem contact op en ga aan het werk met je adem

Lees ook mijn andere blogs:

Klik hier om meer te lezen over astma
Klik hier om nog meer te lezen over astma

2 gedachten over “Astma genezen hoe doe je dat? Lees hier hoe”

 1. Martin van der Zee

  Geert, wat fijn dat je van astma genezen bent. Goed van je dat je nu ook anderen kunt helpen ervan af te komen. Ik weet als hardloper hoe belangrijk je longen voor je lichaam zijn. De ademhaling onder controle hebben is essenteel. Ik zal mijn vrouw dit artikel laten lezen zij heeft ook een Buteyko training gevolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *