In 2020 heb ik mezelf met de Buteyko methode genezen van zware astma, voorhoofdholte ontsteking en allergieën.

 

Geert Buteyko therapeut

Hi, ik ben Geert

Geboren in 1980 en groeide op een in nuchter gezin in Zwolle. Toen ik klein was voetbalde ik veel en speelde ik vaak buiten. Wat ik vooral prachtig vond was met de hond van mijn tante over hun boerenerf zwerven en het land ontdekken. Dit deed ik ondanks mijn klachten. Mijn hele jeugd, tienerjaren en zelfs als volwassene had ik last van hooikoorts, benauwdheid, een piepende ademhaling en allergieën. Daarnaast was het eten van appels en kiwi's  voor mij ook geen feest, ik kreeg enorme jeuk in mijn mond. Toen mijn oude huisarts met pensioen ging testte mijn nieuwe huisarts gelijk op astma en ik had de jackpot. Ik kreeg gelijk twee verschillende pufjes mee en moest deze levenslang gaan gebruiken.

Mijn aanraking met ademtechnieken

In 2019 kreeg ik van mijn vriendin een ademhalingsworkshop cadeau. Ademhaling was altijd iets wat mij aangetrokken heeft. Tijdens deze workshop kwam onder andere transformatieve breath, de Wim Hof methode en de Buteyko ademhalingsmethode voorbij. Bij de laatste raakte ik heel erg geïnteresseerd. Want de Buteyko methode kon al mijn klachten verhelpen. Astma in vrij korte tijd en voor mijn allergieën werd een indicatie van drie tot negen maanden aangegeven. In 2020 ben ik de buteyko cursus gaan volgen en na zes weken was ik van mijn astma af en verminderde ook de voorhoofd holte ontsteking.

Het vrij kunnen ademen zonder medicijnen was zo fijn en het weggooien van alle pufjes was een memorabel moment. Na drie maanden was ik ook van mijn hooikoorts af en na zes maanden kon ik appels eten zonder klachten. Nu hebben we zelfs een hond iets wat ik nooit had durven dromen.

Lees hier meer over Geert Steenbeek de Buteyko therapeut
Onze hond Luka

De buteyko opleiding

Het leek mij heel gaaf om anderen mensen ook te helpen met klachten die door ademhaling komen. In 2021 ben ik de opleiding tot Buteyko therapeut gaan volgen en vervolgens ben ik begin 2022 begonnen met mijn eigen ademhalingspraktijk. Het geeft mij energie om samen met klanten te werken aan hun klachten. Ik ben lid van de vereniging van Buteyko Therapeuten Nederland.

Meer over mij

Naast het coachen van mensen en mijn werk als business analist. Hou ik van koken  speel gitaar, lees veel, speel vaak spelletjes onderneem veel met mijn vriendin en vrienden. Ook brouw ik samen met een vriend mijn eigen bier en doe aan padel.